Recensies

 • Enorm veel geleerd tijdens de zwangerschapsyoga. De cursus heeft mij geholpen om te leren ontspannen door middel van ademhalingsoefeningen. Daarnaast veel geleerd over bevalhoudingen. Heb er heel veel aan gehad tijdens mijn bevalling. Zonder deze cursus weet ik zeker dat het niet zo voorspoedig was gelopen! (K. uit Leerdam. Juni 2021)
 • Vanaf ongeveer de 20e week ben ik de zwangerschapsyoga bij Anne gaan volgen. Ik had nooit eerder yoga gedaan, maar heb er op een heel prettige manier mee kennis kunnen maken. Met name de ontspanningsoefeningen/ademhalingsoefeningen en de bevalhoudingen zijn heel prettig en praktisch geweest om aandacht aan te besteden. Daarnaast was het leuk en fijn om andere zwangere vrouwen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het was een vast moment in de week om aandacht te besteden aan mijn zwangerschap en er even bewust van te genieten. Ook de partnerles was heel waardevol en heeft ons inzichten en gespreksstof opgeleverd. Al met al een aanrader voor iedere zwangere vrouw!   (P. uit Gorinchem. Augustus 2021)
 • Zelfs in een online-periode is de zwangerschapscursus een echte aanrader. Wekelijks een in- en ontspanningsmoment als (aanstaande) moeder en even echt contact maken met je kindje. Daarnaast heb ik verschillende ademhalingstechnieken geleerd die me echt hebben geholpen tijdens de bevalling. Ook fijn om in deze tijd samen met een groepje vrouwen naar je bevalling toe te leven en even lief en leed te delen. Anne geeft daar heel fijn de ruimte voor. (M. uit Meerkerk, Maart 2021)

 • Anne is een hele lieve en betrokken vrouw, die volledig aansluit bij jou wensen. Ook na de cursus kan je bij haar terecht voor tips, maar ook om je verhaal kwijt te kunnen. Ik heb haar steun heel erg gewaardeerd in mijn pittige zwangerschap! (M uit Leerdam, februari 2021)

 • Ik heb bij Anne de cursus zwangerschapsyoga gevolgd. Ik vond mijn zwangerschap ongelofelijk mooi en ook spannend. Door de lessen leerde ik meer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en in de bevalling, waardoor ik uiteindelijk heel rustig was tijdens mijn (tweeling) bevalling. Ook heeft mijn man me tijdens de bevalling echt kunnen helpen met haar tips.  Het was heel fijn om het echt samen te kunnen doen. (J. uit Asperen, Oktober 2020).

 • Precies een week geleden waren mn vliezen gebroken. Je weet wat je te wachten staat maar het echt voelen is toch anders dan dat je in de boeken leest. Wat mij door mn bevalling heeft geholpen is dat ik geleerd heb om mn focus te verleggen: richt je op wat je wil (ons kind), heb aandacht voor de signalen die je lichaam geven, creëer ruimte in je buik voor de baby, het mag pijn doen: waarbij de uitdaging lag in het verdragen van de pijn. Met behulp van de buikademhaling voelde ik meer kracht en vertrouwen in mezelf en in de bevalling. Mijn partner eb ik hebben veel gehad aan de partnerles: vooral de massage technieken en ook het uitspreken van onze verwachtingen naar elkaar en ieders rol, vond ik heel helpend. Terugblikkend op de cursus kan ik zeggen, dat ik ondanks het ‘zweverige’ etiket dat ik op yoga had geplakt, de ademhalingsoefeningen, de lichaamshoudingen en massage technieken, mij enorm hebben geholpen in de positieve ervaring die ik heb mogen meemaken tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Ik dank hiervoor Anne en zou iedere zwangere gunnen om iets voor zichzelf en uiteindelijk voor haar baby te doen. (M. uit Leerdam, Oktober 2020).

 • Ik heb de yoga lessen van Anne als een fijn moment voor zowel mezelf als de kleine ervaren. IK heb gemerkt dat je echt even ‘samen’ bezig bent. De oefeningen waren fijn om te doen, vooral in combinatie met de praktische informatie die Anne gaf. De buikademhaling heb ik als zeer fijn en functioneel ervaren. IK merk dat ik er rustig en ontspannen van word. Mijn partner en ik vonden de partnerles beiden heel fijn, vooral de praktische info en tips hierbij. (C. uit Leerdam, September 2020).

 • Ik vond het idee om yoga te volgen in het begin een beetje zweverig klinken. Eigenlijk nog steeds wel een beetje maar in de voorbereiding op mijn bevalling heb ik wel gemerkt dat het mij houvast en ontspanning heeft geboden. Met name de buikademhalingsoefeningen en de bekkenbodemspieroefeningen heb ik als waardevol ervaren. Daarnaast merk ik dat ik beter op mijn lichaamshouding en eigen grenzen let, waarbij ik beter naar de signalen van mijn lichaam luister en vaker de ontspanning opzoek. Ook vond ik het leuk om andere zwangere vrouwen te ontmoeten en ervaringen te delen. (M. uit Leerdam, September 2020).

 • Vader J: Het was fijn om samen met mijn vrouw, bij Anne een individuele partnerles gehad te hebben. Mijn vrouw en ik hebben er veel aan gehad tijdens de bevalling. Vooral de ademhalingsoefeningen vonden we erg prettig om geoefend te hebben. Anne paste zich goed aan naar de vragen die we hadden en heeft zeker een mooie bijdrage geleverd aan een minder stress volle bevalling. (J. uit Geldermalsen, Juni 2020).

 • Door de zwagerschapsyoga van Anne heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn lijf en ging ik zelfverzekerd de bevalling in. Op 27 Feb. 2019 beviel ik met ruim 27 weken van onze stilgeboren dochter. En in Sep. 2019 werd ik opnieuw zwanger. Tijdens de zwangerschap speelde de angst dat het mogelijk weer mis zou gaan en nog de rouw om onze dochter een grote rol. De yoga lessen hebben er voor gezorgd om mij te kunnen focussen op mijn ademhaling en dit te kunnen controleren. De verschillende yoga oefeningen en de theorie lessen hierbij zorgde ervoor dat het mij weer lukte om te kunnen ontspannen als de angst weer op kwam. Na een aantal lessen kon ik zelfs echt gaan genieten van mijn zwangerschap. Anne neemt de tijd voor jouw persoonlijke verhaal, jouw wensen en verwachtingen. Iedere les wordt er aandacht besteedt aan jouw welzijn van dat moment en wat jij nodig hebt. Anne stelt je op je gemak en de lessen zijn heel concreet en absoluut niet zweverig. Tijdens mijn bevalling heb ik de yoga oefeningen kunnen inzetten. Dit zorgde ervoor dat ik mijn kon ontspannen, rustig bleef en een prachtige waterbevalling thuis had. Mijn verloskundige had enorm veel bewondering voor de rust die ik over mijn heen had. Dit allemaal dankzij de yoga oefeningen! Ik kijk dan ook enorm fijn en positief terug op mijn waterbevalling en dat terwijl mijn zoon een sterrenkijker met 9 pond was. Ik raad iedereen dan ook de zwangerschapsyoga van Anne aan. (L. uit Leerdam, juni 2020).

 • Ik heb de zwangerschapsyoga en de partnerles bij Anne gevolgd en ik heb dit als zeer prettig ervaren. Door de oefeningen en theorie die ze aangeboden heeft voel ik me voorbereid en ontspannen voor de bevalling. De partnerles was voor zowel mijn partner als voor mezelf , een fijne aanvulling met handige tips, waar we zeker gebruik van gaan maken. (S. uit Asperen, mei 2020).

 • Ik heb je tips en technieken goed kunnen gebruiken tijdens de bevalling, heel fijn! Bedankt voor de fijne, rustige manier van uitleggen en oefeningen doen tijdens de cursus! (L. uit Ameide, april 2020).

 • De oefeningen, die Anne mij geleerd heeft, hielpen mij door de bevalling heen. Bedankt hiervoor! (Z. uit Leerdam, maart 2020).

 • Bedankt voor de cursus en de beschrijvingen op papier. Tijdens de bevalling heeft mijn man me steeds weer aan alle tips herinnerd, waardoor ik de weeën goed kon weg ademen. (E uit Leerdam, februari 2020).

 • Ik heb zelf bij Anne in Gorinchem gesport na de geboorte van mijn jongste en ging altijd erg graag! Lekker sporten en even buiten zijn, zó fijn! Vanaf nu geeft Anne les in Leerdam. Echt een aanrader! (M. uit Gorinchem. Februari 2020).

 • Bij Anne heb ik tijdens mijn zwangerschap en na mijn bevalling de sportlessen gevolgd. Ze heeft voor iedereen individuele aandacht zonder de groep uit het oog te verliezen. Ze biedt leuke, afwisselende lessen aan die je kunt doen op je eigen tempo. De sfeer is altijd goed en gezellig! Kortom echt een aanrader. Anne is een heel leuk en lief mens (A. uit Gorinchem, Januari 2020).

 • Ik heb de zwangerschaps-yoga gevolgd bij Anne en heb er met mn bevalling zeker veel aan gehad! Ook de partner-les is fijn en zo heeft m’n man die ook ervaren!! Ga zo door en ik ga je zeker nog zien hoor: ik denk dat Mace de baby massage wel fijn zou vinden!! (I. uit Heukelum, Oktober 2019).

 • Onlangs volgde ik een individuele mini-cursus babymassage via Anne. In 2 sessies leerde ik het hele lijfje van ons zoontje te behandelen. Ik wilde dit graag omdat de borstvoeding niet langdurig is gelukt en ik wel echt een bijzonder moment samen wil hebben af en toe. Ook is het goed om je baby bewust te maken van zijn lijfje en kan ik het toepassen als hij slechter slaapt, niet ontspannen is of last heeft van obstipatie. Anne kwam bij ons thuis en dat heb ik als erg prettig ervaren. Gewoon in je eigen setting. Geen gesleep met kind en spullen en daarna kon Ethan meteen in bad en naar bed. Heel fijn! Anne neemt zelf olie mee en een cursusboekje, zodat je tussendoor kunt oefenen en dit later als naslagwerk kunt gebruiken. Ook is zij heel flexibel in het bijstellen van de afspraak als dit beter uitkomt met de voedingen en slaapjes. Top! De sessies waren heel ontspannen, waarbij zowel aandacht was voor hoe het met mij ging, als voor Ethan. Dit leidde tot mooie gesprekken. Dankjewel Anne! (M. uit Leerdam juni 2019).

 • Fijne zwangerschaps-yoga lessen met afwisselend oefeningen en theorie. Aanrader! (C. uit Gorinchem, November 2018).

 • Super leuke sportlessen in gemoedelijke sfeer. Iedereen kan meedoen op eigen tempo, zonder dat dit de overige deelnemers hindert. (T. uit Leerdam, Juni 2018).

 • Anne ik wil je mega bedanken dat ik mee mocht doen met de lessen van Mama Buiten. Het is geweldig wat je doet, met en voor de mama’s. Super veel succes ermee en vooral geniet van al die mama’s die jij het vertrouwen weet te geven zoals je dat bij mij hebt gedaan. (M. uit Leerdam, mei 2018).

 • Anne is een lieve, bruisende vrouw die met aandacht voor moeders individueel of in een groep altijd de juiste & fijne sfeer neer zet door goed af te stemmen op iedereen! (L. uit Leerdam, mei 2018).

 • Ik heb zowel de zwangerschaps-yoga, babymassage als sportlessen na mijn zwangerschap meegedaan en kan haar aan iedereen aanbevelen. Met een combinatie van rust en energie krijgt ze iedereen mee  (K. uit Leerdam, april 2018).

 • Ik heb de lessen van Anne als heel prettig ervaren. Anne stemt alles heel goed met de groep af, is zorgvuldig en tegelijkertijd kunnen haar lessen ook wat pittiger zijn. Wat ik wel heel fijn vond. Daarnaast vind ik haar een geweldig en inspirerend persoon. (M. uit Rumpt, april 2018).

 • Fijne lessen met afwisselend oefeningen en theorie. Tijdens mijn bevalling ook zeker wat aan gehad. De lessen over angst en persen hebben zeker geholpen. En daarnaast is Anne ook een erg leuke vrouw die zorgt voor gezelligheid naast het informatieve. Aanrader! (C. uit Gorinchem, maart 2018).

 • Mijn partner en ik volgen samen de individuele lessen babymassage, begeleid door Anne. Super fijn om 1 op 1 met je baby op deze intieme manier bezig te zijn. De lessen en instructieboekje geeft ons handvatten om op een goede en fijne manier onze baby te masseren. Ik vind Anne een prettig en empathisch persoon die vriendelijk is in contact, aansluit bij onze behoeftes en rust uitstraalt, wat een positief effect heeft op de algehele les en onze baby. Wij raden iedereen aan de babymassage te volgen!! (A. uit Leerdam, januari 2018).

 • Tijdens mijn zwangerschap ben ik gaan deelnemen aan Mama Buiten om in beweging te blijven en mijn conditie zo goed mogelijk op peil te houden.
  Anne is een erg prettig en energiek persoon en daarnaast ontzettend kundig in haar werk. Ze is betrokken, geeft individuele adviezen en weet te motiveren. Daarnaast houdt ze oog voor je lichamelijke gesteldheid en geeft ze tips.
  Anne staat open voor input/verzoeken en maakt daarmee de lessen op maat.
  Anne zorgt ervoor dat de deelnemers elkaar leren kennen, wat de betrokkenheid en band in de groep vergroot. Mama Buiten is ontzettend leuk om te doen en daarnaast goed voor je conditie. Nu ik bevallen ben zal ik weer deelnemen aan Mama Buiten om een goede basis op te bouwen voordat ik weer intensief ga sporten. Ik heb er zin in! (S. uit Haaften, januari 2018).

 • Ik heb genoten van de zwangerschapsyoga en de sportlessen met Anne. Haar enthousiasme en kundigheid zorgen voor een veilig gevoel. Hierbij is er voldoende ruimte om ervaringen en verwachtingen te delen. Ik heb door de lessen meer vertrouwen gekregen in mijn eigen lijf en meer rust in mijn hoofd. (E. uit Hoogblokland, januari 2018).

 • De lessen zwangerschapsyoga zijn een hele fijne afwisseling tussen ontspanning, inspanning en informatie! Het heeft mij geholpen een stuk zekerder te zijn in mijn lichaam bij alle veranderingen die je tijdens een zwangerschap meemaakt. Ook geeft Anne je fijne handvatten om thuis verder te kunnen oefenen. Daarnaast is ze een ontzettend leuk mens en zijn de lessen ook gezellig. Aanrader!! (M. uit Leerdam, december 2017).

 • De zwangerschapsyoga bij Anne is echt heerlijk. Anne biedt de ruimte om stil te staan bij alle aspecten van met moederschap en geeft veel aandacht voor de verbinding tussen je lijf en je gedachten. Dit is mijn eerste zwangerschap en ik ga nu met vertrouwen en handvatten voor ontspanning de bevalling tegemoet  (M. uit Leerdam, 2017).